Frankrig udtager EM-trup uden Benzema og Valbuena

Hverken Karim Benzema eller Mathieu Valbuena kommer på banen for de franske værter under sommerens EM.

Det står klart, efter at Frankrigs landstræner, Didier Deschamps, torsdag udtog sin trup til slutrunden, der begynder om fire uger.

Real Madrid-angriberen Benzema annoncerede selv for en måned siden, at han var valgt fra til EM-truppen, efter at han har været involveret i en sag om pengeafpresning af landsholdskollegaen Valbuena.

Benzemas ven lå inde med en sexoptagelse af Valbuena og dennes hustru og krævede penge af Lyon-spilleren for at holde filmen skjult.

Den franske beslutning om at holde Benzema ude af EM-truppen kunne indikere, at Valbuena ville tage en af de 23 pladser i EM-truppen, men nej. Deschamps har ikke fundet Lyon-spilleren god nok.

- Mathieu har haft en meget svær sæson med skader, og hans præstationer har været under hans vanlige niveau, siger landstræneren om beslutningen.

Ud over Benzema og Valbuena har Deschamps heller ikke fundet plads til Nice-spilleren Hatem Ben Arfa eller Liverpools forsvarsspiller Mamadou Sakho, der i øjeblikket er suspenderet som følge af en positiv dopingkontrol.

Frankrig stiller med et særdeles stærkt EM-hold med offensive kræfter som Olivier Giroud fra Arsenal, Atletico Madrids Antoine Griezmann og Anthony Martial fra Manchester United.

EM begynder den 10. juni, når Frankrig møder Rumænien i åbningskampen. Derefter følger kampe mod Albanien og Schweiz.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip