Frankrig undersøger helikopterulykke

De franske myndigheder har indledt en efterforskning af en helikopterulykke i Argentina, hvor tre franske sportstjenester og syv andre omkom.

Ulykken, hvor to helikoptere kolliderede, undersøges ud fra en formodning om, at der var tale om uagtsomt manddrab.

En efterforskning af denne type er standardprocedure i Frankrig, hvor statsanklagemyndigheden automatisk foretager en undersøgelse, når statsborgere dør i udlandet.

Ulykken har rystet landet.

- Hele Frankrig er i sorg, siger premierminister Manuel Valls.

Helikopterne stødte sammen i forbindelse med optagelser af tv-serien "Dropped" i provinsen La Rioja. Det er den værste ulykke nogensinde i forbindelse med optagelser af et reality tv-show.

Ulykken skete i den bjergrige del af La Rioja mandag eftermiddag lokal tid. Helikopterne var lige lettet, da de kolliderede.

Ud over de tre sportsstjerner omkom fem andre franske statsborgere samt de to argentinske helikopterpiloter. Årsagen til kollisionen er ikke klarlagt.

Indspilningen af serien begyndte i slutningen af februar i Patagonia på sydspidsen af det sydamerikanske kontinent.

Derefter rejste det franske team nordover til La Rioja, et populært turistmål omkring 1100 kilometer nord for Argentinas hovedstad Buenos Aires. Serien skulle ifølge planen sendes på kanalen TF1 i begyndelsen af det nye år.

Filmteamet er på 80 personer, og de fleste er franskmænd.

I reality-serien opdeles deltagerne i to hold. De slippes løs forskellige steder i verden, og de må konkurrere om at finde tilbage til civilisationen uden medbragt mad, kort eller kompas.

Helikopterne kolliderede i nærheden af byen Villa Castelli. En af helikopterne tilhørte myndighederne i La Rioja, mens den anden tilhørte naboprovinsen Santiago del Estero, oplyser La Riojas sikkerhedschef, Cesar Angulo.

De dræbte sportsstjerner var sejleren Florence Arthaud (57), OL-guldvinderen i svømning Camille Muffat (25) og den olympiske bokser Alexis Vastine (28).

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip