Frankrig: Video af fransk gidsel er ægte

Det franske udenrigsministerium bekræfter ifølge flere medier, at videoen af et franske gidsel, som er blevet kidnappet i Algeriet, er ægte.

- Vi bekræfter ægtheden af en video, som viser billeder af det franske gidsel Herve Gourdel, kidnappet i Algeriet i Tizi Ozou-regionen søndag, skriver ministeriet i en meddelelse.

- Truslen fra denne terrorgruppe viser igen den ekstreme ondskab af Daech (Islamisk Stat, red.) og de, der er knyttet til den, står der videre.

Tidligere mandag kom det frem, at en militant gruppe i Algeriet, der er tilknyttet Islamisk Stat (IS), angiveligt havde bortført en franskmand og truet med at henrette ham, medmindre Frankrig stopper dets luftangreb på IS i Irak.

I en video beder franskmanden præsident François Hollande om at indstille angrebene. Videoen er mandag kort før midnat bekræftet.

I videoen opgiver manden sit navn, alder og fødselsdato og siger, at han ankom til Algeriet den 20. september og blev bortført dagen efter.

- Jeg er i hænderne på Jund al-Khalifa, der er en bevæbnet algerisk gruppe. Denne bevæbnede gruppe beder mig bede Dem (præsident François Hollande red.) om ikke at gribe ind i Irak.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip