Frankrig: Video af fransk gidsel er desværre ægte

Det franske udenrigsministerium bekræfter nu, at videoen af det franske gidsel Herve Gourdel, som er kidnappet i Algeriet, er ægte.

- Udenrigsministeriet kan - desværre - bekræfte ægtheden af videoen, hvori Herve Gourdel optræder, siger Frankrigs udenrigsminister, Laurent Fabius, mandag aften på et pressemøde i New York, hvor han er til FN's Generalforsamling.

Tidligere mandag kom det frem, at en militant gruppe i Algeriet, der er tilknyttet Islamisk Stat (IS), angiveligt havde bortført en franskmand og truet med at henrette ham, medmindre Frankrig stopper sine luftangreb på IS i Irak.

I en video beder franskmanden præsident François Hollande om at indstille angrebene. Videoen er mandag aften kort før midnat bekræftet.

I videoen opgiver manden sit navn, alder og fødselsdato og siger, at han ankom til Algeriet den 20. september og blev bortført dagen efter.

- Jeg er i hænderne på Jund al-Khalifa, der er en bevæbnet algerisk gruppe. Denne bevæbnede gruppe beder mig bede Dem (præsident François Hollande red.) om ikke at gribe ind i Irak.

- De holder mig som gidsel, og jeg beder Dem, hr. præsident, om at gøre alt for at få mig ud af denne slemme situation, og jeg takker dig, siger han i videoen.

Frankrigs udenrigsminister, Laurent Fabius, afviser dog, at videoen vil få nogen indflydelse på fransk militærs deltagelse i en international koalition mod militante fra Islamisk Stat.

Tidligere mandag bad Frankrig sine statsborgere, som bor eller rejser i udlandet, om at udvise forsigtighed.

Der er sendt et notat rundt til landets ambassader i 30 lande i Afrika og Mellemøsten.

Sammen med USA var Frankrig det første land til at rette en militær aktion mod Islamisk Stat.

Frankrig har afvist at rette luftangreb mod Syrien, hvor IS også vinder frem, og fortsætter i stedet med at yde støtte til den moderate opposition i landet.

/ritzau/Reuters