Frankrigs præsident haster til gerningssted for massakre

07/01/2015 13:48

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Efter massakren på det satiriske franske ugeblad Charlie Hebdo hastede den franske præsident, François Hollande, til Paris-redaktionen for ugebladet, hvor mindst 12 personer onsdag er blevet dræbt, meddeler det franske præsidentkontor.

Hollande holder ifølge en kilde i præsidentkontoret efterfølgende et krisemøde med sin regering om sagen.

- Skyderiet på Charlie Hebdo er uden tvivl et terrorangreb, siger Frankrigs præsident til pressen foran bladets redaktion.

François Hollande siger samtidig, at flere terrorangreb er blevet forpurret i de seneste uger.

Angrebet, der fandt sted onsdag formiddag, har kostet mindst 12 mennesker livet, og 10 mennesker meldes såret. De fire af dem alvorligt. Det bekræfter fransk politi. To af de dræbte skal være politimænd.

Angiveligt skal to mænd med sorte hætter over hovedet have affyret adskillige skud på ugebladets redaktion. Angrebet er tilsyneladende udført med Kalashnikovgeværer og et raketvåben.

Mændene skal have råbt "vi har hævnet profeten" under angrebet, siger fransk politi.

Det er tilsyneladende lykkedes de formodede gerningsmænd at flygte efter massakren. Under flugten kaprede mændene en bil og ramte en fodgænger, da de kørte hurtigt væk.

Frankrig har hævet alarmberedskabet i Paris-området til det højeste niveau efter skyderiet på Charlie Hebdo, skriver nyhedsbureauet AFP.

Satiremagasinet Charlie Hebdo har blandt andet udgivet et særnummer på 64 sider med en tegneserie, der beskriver profeten Muhammeds liv.

Det var Muhammed-krisen i Danmark, der inspirerede til særnummeret. Bladet har tidligere modtaget trusler på grund af tegningerne og har været udsat for et brandattentat i 2011.

Storbritanniens premierminister, David Cameron, siger, at landet bakker Frankrig op efter angrebet.

- Drabene i Paris gør mig syg. Vi står sammen med det franske folk i kampen mod terror og i forsvaret mod pressefriheden, siger Cameron på Twitter.

/ritzau/AFP