Frans Nielsen jubler over ny klub og vild sensommer

Danmarks måske mest succesfulde ishockeyspiller går en vild sensommer i møde.

Frans Nielsen skrev 1. juli under på en seks år lang kontrakt med Detroit Red Wings, der er en af de helt store klubber i verdens bedste ishockeyliga.

Oveni venter den 32-årige herningenser og hans svenske hustru deres første barn om et par måneder, og han skal spille både OL-kvalifikation med Danmark og World Cup som en del af Europas hold mod de bedste i verden.

- Der foregår ret meget lige nu, og jeg er meget spændt på det hele, siger Frans Nielsen til NHL-spillernes egen organisation NHLPA's hjemmeside.

- Jeg glæder mig til at spille i en ny klub. Jeg vil ikke lægge skjul på, at det var en svær beslutning at forlade New York. Jeg kan intet dårligt sige om min tid der, og jeg vil have venner for livet i klubben, siger Frans Nielsen og sammenligner sin nye klub med noget, europæerne bedre forstår.

- I Europa ville man sige, at Detroit for en ishockeyspiller svarer til Manchester United i fodbold, fortsætter danskeren.

De fleste eksperter forventer, at Frans Nielsen vil indtage en rolle som defensiv forward i Detroit. En rolle, han gerne påtager sig og i høj grad lærte som helt ung landsholdsspiller.

- Jeg var heldig at spille for Danmark i en meget ung alder. Når man spiller VM, får man mulighed for at spille mod de bedste NHL-spillere. At få lov at opleve det, var et kæmpe boost for selvtilliden og nøglen til udvikling, siger Frans Nielsen videre.

Den kommende Detroit-spiller skal med, når Danmark spiller OL-kvalifikation i Minsk i begyndelsen af september. Det er første gang nogensinde, at Danmark har sine NHL-spillere med i kvalifikationsturneringen.

- Det vil være kæmpestort for hele Danmark og for vores ishockey. Kæmpestort, understreger Frans Nielsen, som trods sommerpause, ikke har udsigt til hvile foreløbig.

- Ikke det nærmeste stykke tid. Men jeg skal ikke klage. Jeg glæder mig til det hele, fortsætter han.

Danmark skal møde Hviderusland, Polen og Slovenien i OL-kvalifikationen. Vinderen af turneringen kvalificerer sig til OL.

/ritzau/

 

Dagens Gossip