Frans Nielsen laver to assister i vigtig NHL-sejr

01/04/2016

Sandsynligheden for, at Frans Nielsen og New York Islanders skal spille slutspil i NHL, er vokset fra stor til overvældende.

Natten til fredag skøjtede danskeren og hans holdkammerater sig til en 4-3-sejr over Columbus Blue Jackets.

Danskeren blev noteret for sin andel i målene til 2-1 og 4-3, og med sejren ligger Islanders mere end lunt i svinget. Klubben fører kampen om wild cards i Eastern Division med hele seks point ned til Detroit, som endda har spillet en kamp mere.

Selv hvis Detroit vinder samtlige af sine resterende fem kampe, er tre sejre til Islanders i seks kampe nok til at sikre slutspilspladsen.

Ved 2-1-målet førte Frans Nielsen pucken over blå linje, lagde den kort tilbage til Kyle Okposo. Han skøjtede ned i hjørnet og lagde pucken helt tilbage mod blå linje, hvor målscorer Thomas Hickey kom til og hamrede pucken ind med et flot slagskud.

Den afgørende mål til 4-3 godt fem minutter inde i tredje periode havde et lignende dansk islæt. I power play lagde Nielsen pucken tilbage til Johnny Boychuk.

Hans slagskud gik forbi mål, men ramte banden og røg tilbage ind for kassen, hvor Anders Lee med hjælp fra en forsvarer fik bugseret pucken i mål.

For Columbus fik Oliver Bjorkstrand lidt over 15 minutter på isen.

Andetsteds i NHL nåede Jannik Hansen en ny milepæl med 20 mål i en sæson. Det er en udbygning af den personlige rekord for den målfarlige dansker, der endda har været ukampdygtig undervejs i denne sæson og således har spillet væsentlig færre kampe end i sidste sæson, hvor han tangerede sine rekordmange 16 mål.

Sæsonens 20. mål faldt, da han og Vancouver Canucks endelig fik brudt en stime på ni nederlag i træk og vandt 4-2 over San Jose Sharks.