Frans Nielsen tæt på at miste status som straffekonge

18/10/2013 13:35

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Med tre missede straffeslag i denne sæson og kun to ud af syv scoringer på straffeslag i sidste sæson er Frans Nielsen ved at miste sin status som NHL's bedste i disciplinen.

New York Islanders-profilen Frans Nielsen fører akkurat statistikken lige nu, hvis man tæller alle de spillere, som har forsøgt sig mindst 20 gange som straffeskytte siden 2005/06-sæsonen, med.

Her har Frans Nielsen det bedste scoringssnit på 52,1 procent, fordi han har scoret på 25 ud af 48 forsøg.

Statistikken er dog blevet forværret i de seneste to sæsoner, hvor Frans Nielsen lige nu har en scoringsprocent som straffeskytte på blot 25 procent - altså scoring på hvert fjerde forsøg.

Tre ud af tre gange har Frans Nielsen misset sit forsøg som straffeskytte i denne sæson, mens det kun er lykkedes at score på to ud af syv forsøg i sidste sæson.

Det er gået langt bedre for Frans Nielsen i de første sæsoner i NHL. I sæsonen 2009/10 scorede han på syv forsøg ud af 12. Året efter lød statistikken på fem scoringer ud af otte.

Og den hidtil bedste sæson var i 2011/12, hvor Frans Nielsen scorede på syv ud af 11 straffeslag.

På hjemmesiden bleacherreport.com betegnes Frans Nielsen på følgende måde, når der kigges tilbage på de tre sæsoner:

- Potentielt den mest undervurderede spiller i ligaen, Frans Nielsen, var en absolut mester i shootout (straffeslag, red.) i tre sæsoner i træk.

Misser Frans Nielsen sit næste forsøg på straffeslag, så vil den danske landsholdsspiller formentlig miste sin status som straffekonge i NHL.

Der ligger en del spillere lige efter Frans Nielsen med en scoringsprocent på 50 eller 51 procent.

Frans Nielsens holdkammerat Peter Regin har i øvrigt en scoringsprocent som straffeskytte på 100 procent, og han topper dermed listen. Det skal dog siges, at Regin kun har forsøgt sig som skytte den ene gang.

Islanders vandt i nat med 3-2 over Edmonton Oilers. Frans Nielsen fik 18 minutter på isen, mens Regin fik 15 minutters spilletid. De skød på mål fem gange tilsammen, men ingen af dem fik scoret.

/ritzau/