Fransk favorit vinder VM-sprint - sølv til Bjørndalen

05/03/2016

Den norske skiskydningsveteran Ole Einar Bjørndalen vandt lørdag karrierens VM-medalje nummer 41, da han blev nummer to på sprintdistancen ved VM i skisportsområdet Holmenkollen nær Oslo.

Alletiders mest vindende vinterolympiske atlet kunne dog ikke gøre noget mod franskmanden Martin Fourcade, der havde et noget nær perfekt løb.

I den samlede World Cup fører Fourcade suverænt, og lørdag understregede han endnu en gang, at han i denne sæson er i særklasse.

Da han kom i mål, var han over halvandet minut hurtigere end den næstbedste tid på det tidspunkt.

Bjørndalen var det første norske medaljehåb, der kom i mål. Trods en hurtig og fejlfri skydning kunne Bjørndalen ikke matche Fourcades tid, men skiskydningsfænomenet kom i mål i næstbedste tid. Han var 27 sekunder langsommere end Fourcade.

42-årige Bjørndalen har annonceret, at VM i hjemlandet bliver hans sidste store mesterskab.

Sergej Semenov fra Ukraine var 0,7 sekunder fra at fravriste Bjørndalen andenpladsen, men ukraineren måtte nøjes med bronze.

Den norske verdensmester fra sidste år i herrernes sprint, Johannes Thingnes Bø, skuffede hjemmepublikum. Bø havde ellers en fornuftig fart i sporet, men på anden skydning missede han et enkelt skud, og så var medaljemuligheden kraftigt forringet.

Johannes Bø blev nummer fire, mens storebror Tarjei Bø blev nummer 54. Heller ikke Emil Hegle Svendsen kunne tilfredsstille publikum med endnu en norsk medalje. Verdensmesteren i disciplinen fra 2013 blev nummer 17.