Fransk håndboldstjerne udsat for racisme i Rumænien

Også rumænsk håndbold er nu blevet ramt af en racismeskandale, efter franske Allison Pineau er blevet udsat for racisme under en kamp i den rumænske dameliga.

En kamp mellem HCM Baia Mare, hvor Pineau spiller, og HC Zalău fik et fokus langt fra spillet på banen, da Zalău-fans begyndte at provokere den mørke franske spiller med abelyde.

På Facebook langer Pineau hårdt ud efter fansene.

- Det her er sådan, dele af Rumænien disrespekterer mig. Jeg kommer aldrig til at forstå denne attitude og opførsel. Måske har I glemt, at jeg repræsenterer et rumænsk hold i jeres eget land?, skriver Allison Pineau på Facebook.

Ifølge en øjenvidneberetning på håndboldforummet handball123.com forsøgte Pineau at klage over tilskueropførslen til dommerbordet, men det udløste blot en advarsel til franskmanden.

- Hvis I ikke respekterer mig, så har jeg intet at gøre her, skriver Pineau, hvis klub har proklameret, at man vil indsende en klage til det rumænske håndboldforbund.

- Som jeg ser det, er der idioter alle steder, og verden bliver kun værre og værre. Jeg har værdighed og uddannelse, men fra nu af vil min attitude over for jer ændre sig, slutter den franske bagspiller sit indlæg på Facebook.

Rumænsk sport er kendt for at døje med racismeproblemer, og det rumænske fodboldforbund blev så sent som i EM-kvalifikationen i 2015 idømt bøder for racistiske tilråb fra tribunerne i en kamp mod Grækenland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip