Fransk komiker dømt for Charlie Hebdo-vittighed

En fransk komiker er onsdag blevet fundet skyldig i at have støttet terrorisme, fordi han på sin Facebook-side postede en vittighed efter de islamistiske angreb i Paris i januar, da i alt 17 mennesker blev dræbt.

Han slipper dog for fængselsstraf.

Domstolen i Paris idømte Dieudonne M'bala M'bala en betinget fængselsstraf på to måneders fængsel. Straframmen for hans lovbrud var op til syv års fængsel.

Dieudonne, som gentagne gange er blevet idømt bøder i retten for sine hadefulde udtalelser, skrev få dage efter angrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo, at han følte sig som "Charlie Coulibaly".

Dermed sammenkoblede han det allestedsnærværende "Jeg er Charlie"-solidaritetsslogan, der fulgte efter angrebet på Charlie Hebdo, og efternavnet på en af gerningsmændene fra Paris.

Amedy Coulibaly dræbte en politibetjent og fire jøder under angrebet på et jødisk supermarked.

Dieudonne er fundet skyldig for syv tilfælde af bagvaskelse og antisemitiske udtalelser, mens hans shows har været forbudt i visse byer for at være en trussel mod den offentlige orden. Myndighederne siger, at han skylder tusindvis af euro fra tidligere domme.

Komikeren, som insisterer på, at han ikke er antisemit, krediteres for at have opfundet "quenelle", en bevægelse, der af kritikere betegnes som en omvendt nazihilsen.

Dieudonne lagde sin kommentar ud på Facebook samme aften, som den store folkemarch fandt sted i Paris, hvor flere end 3,7 millioner deltog. Mange bar "Je suis Charlie"-skilte til ære for de tegnere, politifolk og folk på indkøb, der blev dræbt af de bevæbnede islamister.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip