Fransk komiker efterforskes for Charlie-udtalelse

En Facebook-opdatering fra en af Frankrigs komikere, Dieudonne, bliver nu gransket for at se, om den kan opfattes, som om den omstridte komiker sympatiserer med en af de gidseltagere, der fredag blev dræbt af fransk politi.

- I aften, som jeg opfatter det, føler jeg mig som Charlie Coulibaly, skrev komikeren i sidste uge på sin Facebook-side i kølvandet på de blodige angreb i Paris.

Det er et ordspil på parolen "Je suis Charlie", som er blevet et af slagordene i de omfattende protester mod det terrorangreb, der kostede 12 mennesker livet i onsdags.

Dieudonne sammenkæder det imidlertid med Amedy Coulibaly, gidseltageren der dræbte fire gidsler i et jødisk supermarked fredag. Dagen inden havde han slået en politimand ihjel.

Frankrigs indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, har betegnet den kontroversielle komikers udsagn som "forkasteligt". Dieudonne har siden fjernet den stødende bemærkning fra Facebook.

Komikeren er flere gange tidligere blevet anklaget for at komme med åbenlyst antisemitiske udtalelser og for at bruge symboler, der minder om nazismen.

Han deltog dog selv i den store demonstration mod ekstremisme, som samlede 1,5 millioner mennesker i centrum af Paris søndag aften, og betegnede det som "et magisk øjeblik, der kan sammenlignes med big bang".

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip