Fransk lavine koster 14-årig elev og en ukrainer livet

En lavine har fanget ni gymnasieelever og deres lærer i den franske del af Alperne onsdag eftermiddag. To personer er dræbt i ulykken, som er sket på en lukket skibakke.

En 14-årig dreng og en ukrainer er begge omkommet, oplyser politiet ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ukraineren var ikke del af elevgruppen, som kommer fra Lyon.

Den dræbte blev ifølge redningsarbejdere opslugt af snemasserne. Ulykken skal ifølge den franske avis L'Express være sket klokken 15.50 ved skisportsstedet Les Deux Alpes, der ligger 50 kilometer øst for Grenoble.

Eleverne befandt sig på en slalombakke, som var lukket for offentligheden, da lavinen kom styrtende.

Ulykken sker, en uge efter at den franske indenrigsminister har appelleret til alle skiløbere om at være varsomme på grund af stor fare.

Fem børn savnes fortsat, og tre er alvorligt kvæstet, oplyser politiet ifølge det franske nyhedsbureau.

Politiet har tidligere onsdag oplyst, at fire elever blev fundet med hjertestop, og at deres lærer blev fundet bevidstløs på pisten.

De tre elever og læreren er kørt med ambulance til et hospital i Grenoble.

Faren for laviner i området er i øjeblikket på maksimalt niveau, fire, efter snevejr i sidste uge.

Fire personer har mistet livet siden januar i laviner i den franske del af Alperne. To fra Litauen, en spanier og en tjekke.

De to litauere blev fanget af en lavine kort efter nytår, da et voldsomt snefald ved Grands Montets udløste et skred. Grands Montets er en af tinderne i bjergkæden ved Mont Blanc.

Mont Blanc er det højeste bjerg i Alperne, og bjerget anses som et af verdens farligste at bevæge sig rundt på.

I forbindelse med lavinen 4. januar sagde den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, at "man bør tage alle forholdsregler i området på grund af den øgede risiko for laviner den kommende tid".

/ritzau/

 

Dagens Gossip