Fransk ligaklub ansætter kontroversiel fodboldtræner

Ingen vil beskylde fodboldklubben Montpellier for at vælge en farveløs træner.

Med valget af Rolland Courbis som sin mand ved roret, har den franske ligaklub ansat en træner, som er lige så kendt for sine kontroverser med politiet som for sine store evner som cheftræner.

Montpellier meddelte, ifølge nyhedsbureauet AFP, lørdag, at den 60-årige Courbis har skrevet under på en aftale frem til sommeren 2016, og dermed vender han tilbage til klubben, han forlod efter ballade med klubbens præsident i 2009.

Da havde Courbis lige ført Montpellier op i den bedste franske fodboldrække, og han er derfor et yderst populært valgt blandt klubbens fans.

Den samme præsident, Louis Nicollin, antydede allerede fredag, at han ville tage træneren tilbage.

- Alle ved jo, at det er fansene, der bestemmer. Og når de vil have Courbis, vil vi tage ham, hvis han er til rådighed, sagde præsidenten fredag.

Rolland Courbis var til rådighed efter tidligere at have trænet klubber som Olympique Marseille, Girondins Bordeaux, RC Lens og AC Ajaccio.

Til historien om Rolland Courbis hører dog også fortællinger om sammenstød med politiet.

I 2007 blev han, ifølge AFP, idømt to års fængsel for sin medvirken i finansielle uoverensstemmelser i forbindelse med spillerhandler i Olympique Marseilles. Han tilbragte syv måneder bag tremmer.

Træneren har også været involveret i et svindelnummer mod et kasino på Middelhavskysten. Og tilbage i 1996 blev han og en fodboldpræsident for klubben Calvi på Korsika angrebet af en revolvermand - igen på grund af økonomisk svindel.

Fodboldpræsidenten blev dræbt, mens Rolland Courbis blev skudt i ryggen og måtte igennem en større operation.

/ritzau/

 

Dagens Gossip