Fransk narkobetjent anholdt for kokaintyveri

En narkobetjent er lørdag blevet anholdt, mistænkt for at have stjålet over 50 kilo beslaglagt kokain fra politihovedkvarteret i Paris i en sag, der har udviklet sig til en særdeles pinlig sag for den franske ordensmagt.

Den 34-årige betjent menes at have snuppet det ulovlige stof, der har en gadeværdi på op mod to millioner euro (15 millioner kroner), efter at overvågningskameraer har fanget en person, der ligner ham, på vej ind i hovedkvarteret med to tasker, hedder det i en erklæring fra politi og anklagere.

Betjenten, der er tilknyttet Paris' narkoafdeling, blev anholdt i nærheden af Perpignan i Sydfrankrig, tæt på grænsen til Spanien, hvor han var på ferie.

Ransagning og søgning finder sted både i betjentens lejlighed i Paris og i Perpignan, oplyser en politikilde, der også antyder, at den 34-årige vil blive fløjet til afhøring i Paris.

Frankrigs indenrigsminister Bernard Cazeneuve har betegnet anklagerne som ualmindeligt alvorlige, og siger, at betjenten, som endnu ikke er navngivet, er blevet midlertidig suspenderet fra tjenesten.

- Hvis efterforskningen bekræfter, at han er involveret, og så snart jeg har oplysninger om konklusionerne på afhøringen, så vil jeg ikke tøve med at tage de fornødne foranstaltninger, siger Cazeneuve uden at præcisere nærmere.

Den manglende kokain har udviklet sig til en særdeles pinlig sag, og franske medier betegner dets forsvinden som et virkeligt kup, der fortjener at blive filmatiseret.

Kokainen blev beslaglagt ved en aktion i Paris i begyndelsen af juli, og den blev opbevaret i et sikret lokale i politihovedkvarteret, som har udsigt til Seinen og ligger i nærheden af Notre Dame-katedralen.

Tirsdag blev det opdaget, at kokainen manglede i lokalet, der kun kan åbnes, hvis to betjente er sammen om det.

Der blev øjeblikkelig iværksat en intern undersøgelse, og efter en række afhøringer rettede mistanken sig mod den 34-årige, som af sine kolleger omtales som beskeden og troværdig.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip