Fransk oliegigant udpeger ny topchef efter flyulykke

Det franske olieselskab Total har udnævnt en ny øverste chef, efter at den forrige, Christophe de Margerie, mistede livet, da hans fly sent mandag aften stødte sammen med en snerydningsmaskine i en lufthavn i Moskva.

Philippe Pouyanne, der i øjeblikket står i spidsen for afdelingen for raffinering og kemikalier, er udnævnt som ny chef.

Imens fortsætter efterforskningen af ulykken, og noget tyder på, at føreren af snerydningsmaskinen var beruset ved sammenstødet. Han er nu fængslet i to måneder, mens flyets sorte bokse undersøges for beviser.

Mens føreren af snerydningsmaskinen bedyrer sin uskyld, afhøres det resterende personale i lufthavnen for dets medvirken. Det gælder blandt andre en kvinde, der var under oplæring og som udpegede flyets rute på startbanen, og hendes chef.

Total er et af verdens største olieselskaber og det næststørste af slagsen i Europa. I 2013 havde selskabet en omsætning på svimlende 190 milliarder euro. Det svarer til mere end 1400 milliarder kroner.

Verden over har selskabet ansat 100.000 personer.

Ifølge det russiske nyhedsbureau Itar-Tass hang der en tyk tåge over lufthavnen, da ulykken skete. Flyet af typen Falcon-50 udbrændte efter sammenstødet.

Itar-Tass skriver, at de russiske luftfartsmyndigheder vil sætte en havarikommission til at undersøge omstændighederne ved dødsfaldet, som den russiske præsident har udtrykt sorg over. Vladimir Putin lovpriser de Margerie og samarbejdet med ham.

Christophe de Margerie blev 63 år.

Topchefen havde en 40 år lang karriere bag sig i Total, der også står bag projektet om at lede efter skifergas i Nordjylland.

Han har været administrerende direktør siden 2007 og blev i maj 2010 også bestyrelsesformand.

Han bliver begravet mandag i Normandiet i det nordlige Frankrig.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip