Fransk outsider i Wimbledon: Jeg er den dårligste

Den franske tennisspiller Richard Gasquet opsummerede onsdag sin sensationelle plads i Wimbledons semifinaler - hvor verdens tre bedste spillere også er med - på en sjov og anderledes facon.

- Jeg er den dårligste, siger Gasquet med stolthed i stemmen.

29-årige Gasquet er videre til semifinalerne sammen med Novak Djokovic, Roger Federer og Andy Murray.

Onsdag aften vendte Gasquet 1-2 i sæt til en formidabel 3-2-sejr over fjerdeseedede Stanislas Wawrinka i en thriller, som varede tre og en halv time og blev afgjort med 11-9-sejr i femte sæt.

De tre øvrige superstjerner cruisede omvendt gennem deres kvartfinaler og afgjorde dem i tre sæt. Fredag skal Gasquet møde verdensetteren Djokovic.

- Jeg er stolt over det, jeg har gjort, for det er store spillere i semifinalen. Når du ser, det er Federer, Djokovic, Murray og mig, så er der ingen tvivl om, at jeg er den dårligste, erkender Gasquet.

Franskmanden er i Wimbledon-semifinalen for anden gang, otte år efter den første. Til sammenligning er Federer i semifinalen for tiende gang, Djokovic for syvende gang og Murray for sjette gang.

Federer, Djokovic og Murray har vundet turneringen 10 gange tilsammen (Federer syv, Djokovic to og Murray en).

Gasquet har blot slået Djokovic en gang i 12 forsøg, og det var i 2007. Tidligere i år vandt Gasquet kun seks partier mod Djokovic i French Open.

- Jeg vil nyde semifinalen og spille bedre, end jeg gjorde i Paris. Det er vigtigt for mig at tro på, jeg kan vinde.

- Det er utroligt at møde Novak i semifinalen i en grand slam-turnering. Han er favorit, alle ved det, men jeg vil gøre mit bedste. Så får vi at se, hvad der sker, siger Gasquet.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip