Fransk overhus vil anerkende Palæstina som stat

Det franske senat har torsdag ved en symbolsk afstemning vedtaget at opfordre landets regering til at anerkende Palæstina som en selvstændig stat.

Anerkendelsen fra det franske overhus i parlamentet blev vedtaget med 153 stemmer for og 146 imod. Tidligere på måneden vedtog det franske underhus et lignende forslag med 339 stemmer for og 151.

Ingen af afstemningerne binder den franske regering politisk vedrørende konflikten i Mellemøsten.

Anerkendelsen af Palæstina som en selvstændig stat skal bane vejen for at opnå "en endelig resolution på konflikten".

Udenrigsminister Laurent Fabius har tidligere sagt, at Frankrig vil anerkende et selvstændigt Palæstina, hvis ikke Israel og palæstinenserne formår at finde en løsning ved forhandlingsbordet.

Anerkendelsen i Paris kommer, efter at en række andre lande, blandt andre Storbritannien og Spanien, har vedtaget lignende støtte til en palæstinensisk stat.

Alle steder er der tale om symbolske afstemninger. Kun i Sverige har regeringen i efteråret taget skridtet fuldt ud og anerkendt staten Palæstina.

Israel har fordømt de europæiske afstemninger, og premierminister Benjamin Netanyahu sagde for nylig om den spanske afstemning, at den kun gør det "sværere at nå en aftale mellem Israel og palæstinenserne".

I Danmark debatterer partierne torsdag i Folketinget, hvorvidt Danmark skal anerkende Palæstina som stat.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip