Fransk politi slår til mod jihadister: Anholder seks

Fransk politi har tirsdag anholdt seks personer, som mistænkes for at have deltaget i hellig krig i Syrien i 2013, fortæller Frankrigs indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Anholdelserne viser ifølge ministeren den franske regerings "vilje til at bekæmpe radikalisering og terrorisme" med alle midler.

I april præsenterede Cazeneuve ifølge Le Monde en plan for at slå ned på jihadister, der rejser fra Frankrig til krigen i Syrien.

Ifølge regeringens initiativ kan militante, der vender tilbage fra krigshandlinger i Syrien, retsforfølges for deltagelse i borgerkrigen.

De seks personer blev anholdt efter en flere timer lang politiaktion i Strasbourg tirsdag morgen. To andre jihadister fra Alsace blev dræbt i Syrien, og de seks anholdte rejste hjem for en måned siden.

En kilde tæt på efterforskningen siger ifølge nyhedsbureauet, at 780 personer fra Frankrig er taget til Syrien for at kæmpe i krigen.

De anholdte menes at have deltaget i kamptræning i en lejr.

Frankrig er langt fra det eneste land, som oplever, at indbyggere rejser til Syrien for at deltage i krigen.

I Danmark har Politiets Efterretningstjeneste anslået, at 90 personer er rejst i hellig krig i Syrien under den over tre år lange konflikt, der har kostet flere end 150.000 mennesker livet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip