Fransk sygeplejerske kureret for ebola

En fransk sygeplejeske, der blev smittet med ebola, da hun arbejdede som frivillig for Læger uden Grænser i Liberia, er blevet kureret for den dødelige virus, oplyser det franske sundhedsministerium lørdag.

- Sygeplejersken, som ikke er blevet identificeret over for offentligheden, er kureret og er udskrevet fra hospitalet, siger den franske sundhedsminister, Marisol Touraine.

Den første franskmand, som blev inficeret med virusset, blev fløjet hjem til Paris den 19. september og har fået eksperimentel behandling på et militærhospital i udkanten af Paris.

Touraine har bemyndiget brugen af tre forskellige former for eksperimentel medicin til behandling af ebola - blandt andet den antivirale medicin Avigan, som produceres af det japanske selskab Toyama Chemical.

Selskabet siger, at kvinden blev behandlet med Avigan, som blev godkendt i Japan i marts.

Der findes ikke nogen anerkendt behandling, men flere prototype-behandlinger er ved at blive undersøgt.

Samtidig siger et hospital i den tyske by Hamburg, at det har udskrevet en senegalesisk epidemiolog fra verdenssundhedsorganisationen WHO, der er blevet behandlet for ebola.

- Han har det godt, og han har været ved bevidsthed i mange dage nu. Vi er glade for, at han nu kan vende tilbage til sit hjemland, siger hospitalet i en erklæring.

I Vestafrika har FN optrappet sin mission med yderligere fem helikoptere, flere køretøjer og motorcykler.

Nødhjælpsorganisationen Red Barnet advarer om, at fem personer bliver smittet med ebola hver time i Sierra Leona.

- Hvis denne skræmmende udvikling fortsætter vil 10 personer blive inficeret hver time sidst i oktober, siger nødhjælpsorganisationen.

Antallet af personer, som er bekræftet døde af ebola, steg fredag til mindst 3439, oplyser WHO. I alt havde WHO den 1. oktober registreret 7492 personer, som er smittet af det dødelige virus.

Ebola medfører alvorlige blødninger. Smitten overføres gennem kontakt med blod og andre kropsvæsker.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip