Franske bordelkunder risikerer bøde

Politikerne i det franske parlament har vedtaget, at sexkunder skal straffes for at købe sex af en prostitueret.

Bøden skal være på 1500 euro - 11.250 kroner - mens prostituerede ikke længere straffes.

228 medlemmer af parlamentets underhus stemte for en reform af loven om prostitution, mens 138 stemte imod.

Forløbet op til afstemningen har splittet Frankrig i spørgsmålet, og det har udløst vrede blandt nogle af landets sexarbejdere.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at parlamentarikerne nu har vedtaget nogle af de mest restriktive regler inden for prostitution i Europa, og det er sket i et land, der ellers hidtil har været kendt for at være tolerant på området.

Men prostitutionsmarkedet har ændret sig markant inden for de senere år.

Der er store problemer med menneskesmugling. Det vurderes af kendere på området, at omkring 90 procent af de mellem 20.000 og 40.000 prostituerede i Frankrig er ofre for menneskesmuglere fra Nigeria, Kina eller Rumænien.

Det er et stort spring i forhold til for et årti siden, da måske kun hver femte prostituerede var udlænding, og mafiagrupper spillede ikke så stor en rolle.

En række prostituerede har imidlertid protesteret over den nye lov, der også skal vedtages af parlamentets overhus, Senatet, før den kan blive lov.

Det ventes at ske i begyndelsen af 2014.

- Vi har kunnet mærke, at det var på vej, i de seneste to uger. Klienter spørger, om loven mon bliver til noget, siger Sarah, der arbejder i Bois de Bologne i udkanten af Paris.

Reuters skriver, at den franske lovgivning placerer sig et sted mellem den hollandske og den tyske lov, hvor sexarbejdere registreres, betaler skat og så får sundhedstjenester, og så loven i Sverige, hvor sexkøbere straffes.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip