Franske fodboldstjerner på vej til at misse VM

15/11/2013

Franck Ribery, Olivier Giroud og Hugo Lloris.

Det franske fodboldlandshold tæller mange profiler, men efter fredagens 0-2-nederlag ude til Ukraine er det bestemt ikke sikkert, at franskmændene kommer med til næste års VM i Brasilien.

Resultatet i den første af to playoff-kampe mellem landene betyder, at Frankrig er under et stort pres inden tirsdagens returopgør i Paris.

Den ukrainske angriber Roman Zozulya, der til dagligt spiller i hjemlandet for Dnipro Dnipropetrovsk, var hovedpersonen i kampen.

Han scorede selv 1-0-målet efter en times spil, og med lidt under 10 minutter igen fik han tilkæmpet sig det straffespark, som Dynamo Kiev-spilleren Andriy Yarmolenko scorede på til 2-0.

Arsenal-spilleren Laurent Koscielny, der begik straffesparket, blev i overtiden endda vist ud for at slå ud efter en modspiller. Ukraine fik inden slutfløjtet vist Oleksandr Kucher ud, da han modtog sit andet gule kort.

Mens det sluttede med to mål i Ukraine, så var der mere gang i den i Athen, da Grækenland hjemme vandt med 3-1 over Rumænien.

Olympiakos-angriberen Konstantinos Mitroglou scorede to af målene for grækerne - blandt andet det til 3-1 midtvejs i anden halvleg.

Netop det mål kan vise sig at være afgørende inden tirsdagens returkamp. En græsk 2-1-sejr havde nemlig betydet, at Rumænien kun behøvede en 1-0-sejr for at kvalificere sig. Nu skal rumænerne vinde med minimum to mål.

Og Rumænien må gøre det uden Costin Lazar, der fik det røde kort i overtiden i Athen.