Franske Front National kobles sammen med Panama Papers

05/04/2016 13:08

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Folk tæt på det højrenationalistiske franske parti Front National og dets leder, Marine Le Pen, har drevet et "sofistikeret system af skuffeselskaber" med det formål at gemme penge i skattely, viser de såkaldte Panama Papers.

Det skriver den franske avis Le Monde tirsdag ifølge AFP.

En af hovedpersonerne i systemet er Frederic Chatillon, som er leder af et selskab ved navn Riwal. Riwal udførte kommunikationsarbejde for flere af medlemmerne af Front National, viser de lækkede dokumenter.

- I 2012, lige efter præsidentvalget, arbejdede Frederic Chatillon på at trække 316.000 euro ud af Riwal og flytte pengene ud af Frankrig, skriver Le Monde.

Pengene røg gennem et skuffeselskab ved navn Time Dragon i Hong Kong. Moderselskabet til Time Dragon er beliggende på De Britiske Jomfruøer, og administreres af Mossack Fonseca.

Mossack Fonseca er den virksomhed, hvor de såkaldte Panama Papers stammer fra.

Panama Papers er en gigantisk læk af 11,5 millioner hemmelige dokumenter, der viser, hvordan de rige og magtfulde i hele verden - også i Danmark - er krøbet i skattely.

Marine Le Pen har planer om at stille op til det franske præsidentvalg i 2017.

Skattemyndigheder, bagmandspoliti og regeringer verden over står på hovedet for at finde ud af, hvilke personer der har været kunder hos Mossack Fonseca.

Et par hundrede danskere er efter sigende nævnt i dokumenterne. Blandt andet er storsvindleren Stein Bagger og de tidligere danske fodboldlandsholdsspillere Marc Rieper og Brian Steen Nielsen nogle af navnene, som er lækket.

Statsoverhoveder og deres familiemedlemmers navne fremgår også af de lækkede dokumenter.

Blandt andet er Ruslands præsident, Vladimir Putin, Ukraines præsident, Petro Porosjenko og Storbritanniens premierministers far, Ian Cameron, nævnt i Panama Papers.

/ritzau/AFP