Franske styrker befrier hollænder i Mali

Franske specialstyrker befriede mandag en hollandsk mand, som blev bortført for næsten fire år siden i det nordlige Mali af islamister, siger franske regeringskilder.

Det franske forsvarsministerium siger, at hollænderen Sjaak Rijke, som blev bortført i november 2011, blev befriet ved en militær aktion udført af franske specialstyrker.

- Han befinder sig nu i Tessalit. Han har det godt og er i sikkerhed, hedder det i en erklæring fra det franske forsvarsministerium.

En svensk statsborger, Johan Gustafsson, som var på motorcykelrejse gennem Afrika, blev taget til fange i det samme område i november 2011. Det seneste livstegn fra ham var en film fra hans bortførere i 2013.

Franskmanden Serge Lazarevic blev bortført næsten samtidig som Rijke og Gustafsson. Han blev frigivet i december sidste år.

Lazarevic var Frankrigs sidste tilbageværende gidsel i udlandet, og han var den sidste af over et dusin franskmænd, der har været gidsel i Afrika i de seneste år.

Mali og Niger spillede en vigtig rolle i bestræbelserne på at få ham fri.

Franske styrker fravristede for to år siden kontrollen over det nordlige Mali fra separatistiske islamister med forbindelse til al-Qaeda, men oprørerne har siden fortsat deres angreb i den tidligere franske koloni.

Frankrig har flere end 3000 soldater i Vestafrika for at bekæmpe militante, der har tilknytning til al-Qaeda.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip