Franskmand bliver højst sandsynligt henrettet

En domstol i Indonesien afviste mandag en sidste appel fra en narkodømt franskmand, som dermed er rykket et skridt nærmere henrettelse.

Hans advokater siger, at de vil kæmpe videre for franskmanden, men en talsmand for Indonesiens justitsministerium siger, at den sidste appelmulighed nu er udtømt.

Den 51-årige Serge Atlaoui kommer dog ikke til at dø inden for de kommende uger, idet Indonesien ikke vil gennemføre henrettelsen under den hellige muslimske fastemåned, ramadanen, tilføjer ministeriets talsmand.

Afvisningen af appellen ventes at udløse protester fra den franske regering.

Atlaoui skulle efter planen have været henrettet i april sammen med otte andre udlændinge, der blev skudt i et fængsel i Indonesien.

De henrettede var to australiere, en brasilianer, en indoneser og fire nigerianere.

Henrettelserne udløste en bølge af protester fra de dødsdømtes hjemlande og fik Australien til at hjemkalde sin ambassadør i Indonesien.

Den 51-årige franskmand skulle også have været henrettet ved samme lejlighed, men efter massivt pres fra den franske stat gik Indonesien med til at lade en domstol i hovedstaden Jakarta overveje en sidste appelmulighed for Atlaoui.

Atlaoui blev anholdt i 2005 under en politirazzia mod en fabrik, der fremstillede ecstasypiller i udkanten af den indonesiske hovedstad, Jakarta.

En indonesisk domstol fandt det sidenhen bevist, at franskmanden havde deltaget i produktion af ecstasy.

Den dømte fastholder sin uskyld og siger, at han var hyret til at installere maskineri i fabrikken, og at han ikke var klar over, at der blev fremstillet narkotika på stedet.

Indonesiens præsident, Joko Widodo, fastholder en benhård kurs over for narkokriminalitet. Han mener, at narkotika udgør en stor fare for Indonesien, og at narkodømte skal straffes hårdt.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip