Franskmand dobler op i Giro d'Italia

Nacer Bouhanni fra FDJ-mandskabet vandt fredag 7. etape af cykelløbet Giro d'Italia, da han var hurtigst i en massespurt.

Det er anden gang, at franskmanden spurter sig til en sejr i årets Giro. Han sejrede også på 4. etape og holdt derfor to fingre op, da han krydsede målstregen fredag.

På den forholdsvis flade 211 kilometer lange etape fra Frosinone til Foligno var fem ryttere i fokus det meste af dagen.

Winner Anacona Gomez (Lampre), Björn Thurau (Europcar), Robinson Chalapud (Colombia), Nicola Boem (Bardiani) og Nathan Haas (Garmin) kom væk og forsøgte at samarbejde for at holde sprinterholdene bag sig.

Med 10 kilometer stoppede samarbejdet, da Haas som den første blandt udbryderne angreb. Men han kom ikke væk. På det tidspunkt var udbryderne kun omkring et minut foran det jagtende hovedfelt.

Med tre kilometer igen fik hovedfeltet hentet de fem udbrydere, og så kunne det kun ende med en massespurt.

I den samlede stilling skete der ikke noget i toppen. Australieren Michael Matthews fra Orica-Greenedge er fortsat iført løbet lyserøde førertrøje. Han er 21 sekunder foran sin prominente landsmand Cadel Evans fra BMC-holdet.

Bedste Tinkoff-Saxo-rytter er polske Rafal Majka på en samlet fjerdeplads - 1,25 minutter efter Matthews.

/ritzau/

 

Dagens Gossip