Franskmand kidnappet efter opfordring til terror fra IS

Søndag blev en franskmand bortført i den østlige del af Algeriet, lyder det fra Frankrigs udenrigsministerium blot få timer efter, at den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) advarede om, at den ville målrette angreb mod Frankrig.

Frankrig har rettet luftangreb mod bevægelsen i Irak, hvor IS vinder frem på slagmarken.

- En franskmand er blevet bortført søndag i Algeriet i Tizi Ouzou-regionen, som han besøgte. Ingen har taget ansvar for bortførelsen, lyder det i en erklæring fra ministeriet.

Tizi Ouzou ligger i Kabylie, hvor al-Qaeda har udført flere dødelige angreb år, men det står ikke klart, hvem han er blevet kidnappet af.

- Alt bliver gjort for at finde vores landsmand. Myndighederne mobiliseres, og ingen formodning bliver kasseret, lyder det videre fra ministeriet.

Kort inden meddelelsen om bortførelsen lød det ellers, at Frankrig og landets statsborgere ikke er skræmt af, at den militante bevægelse Islamisk Stat har opfordret jihadister til at dræbe borgere i de lande, der vil bekæmpe bevægelsen.

Sådan sagde indenrigsminister Bernard Cazeneuve om truslen, der kommer fra IS, som gennem internettet fremsætter trusler og opfordrer udenlandske krigere til at kæmpe under det berygtede sorte flag i Irak og Syrien, hvor bevægelsen opererer.

- Frankrig er ikke bange, sagde Bernard Cazeneuve flere gange under en tv-transmitteret erklæring.

Tidligere mandag bad Frankrig ellers dets statsborgere som bor eller rejser i udlandet om at udvise forsigtighed.

Der er sendt et notat rundt til landets ambassader i 30 lande i Afrika og Mellemøsten.

Ifølge analytikere er retorikken ikke ny, selvom den er skræmmende.

- Det er ikke første gang, at en terroristorganisation har opfordret til terrorisme i hjemlandet, siger Erin Marie Saltman, der er seniorforsker ved den London-baserede Quilliam tænketank.

Frankrig afviste mandag at rette luftangreb mod Syrien, selvom det er sket i Irak i sidste uge.

Sammen med USA var Frankrig det første land til at rette en militær aktion mod Islamisk Stat.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip