Franskmand kører fra Tour-favoritter i Dauphine

Den franske cykelrytter Romain Bardet (AG2R) havde torsdag succes med at gennemføre et angreb på 5. etape af Critérium du Dauphine.

24-årige Bardet rørte på sig på etapens næstsidste stigning og slog et hul til førergruppen med 25 kilometer til målstregen.

Flere klassementsfavoritter som Chris Froome, Tejay van Garderen (BMC) og Vincenzo Nibali (Astana) kunne slet ikke følge den unge franskmand.

Det samme gjaldt løbets førende klassementsrytter, Rohan Dennis (BMC), der måtte afgive førertrøjen til holdkammeraten Tejay van Garderen.

Det var ellers tæt på, at Romain Bardet kunne sikre sig en dobbelt triumf, da han en overgang lå til at køre sig op på den øverste plads i klassementet.

Bardet satsede på en nedkørsel kort før mål så meget, at han et par gange var tæt på at miste kontrollen over sin cykel. Satsningen betød, at han havde et hul på et minut og 25 sekunder med tre-fire kilometer igen.

På det sidste stykke halede Chris Froome og Tejay van Garderen så meget ind, at Romain Bardet må nøjes med en tredjeplads i den samlede stilling.

Van Garderen var torsdag 36 sekunder efter den franske etapevinder, men amerikaneren kan glæde sig over, at han topper Critérium du Dauphine med en afstand på 17 sekunder til Benat Intxausti (Movistar). Romain Bardet er 20 sekunder efter på tredjepladsen.

Sky-kaptajnen Chris Froome er nummer fem, mens sidste års Tour de France-vinder Vincenzo Nibali er helt nede på 13.-pladsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip