Fred Thompson er død

Fred Thompson var en mand, der nåede vidt omkring. Han spillede med i actionbraget "Die Hard 2", tv-serien "I lovens navn", var klummeskribent og nåede at stille op som præsidentkandidat i USA for det republikanske parti. Nu er han død i en alder af 73 år.

Det er hans familie, der har meddelt, at Fred Thompson er sovet ind efter længere tids kamp med lymfeknudekræft.

- Det er med et tungt hjerte og en dyb følelse af sorg, at vi kan meddele, at vores bror, far og bedstefar er sovet fredfyldt ind i Nashville. Fred var den samme mand i senatet, i filmstudiet og på torvet i sin hjemby, skriver hans familie i en erklæring ifølge The Hollywood Reporter. 

Fred Thompson var uddannet advokat og skiftede mellem politik og skuespil i løbet af sit liv. Han forsøgte i 2008 at blive valgt som præsidentkandidat for det republikanske parti, men måtte trække sig ud af kapløbet efter en række dårlige meningsmålinger. 

At han skulle blive skuespiller var til gengæld en ren tilfældighed. I begyndelsen af karrieren som advokat arbejdede han på en sag, der blev filmatiseret med titlen "Marie" i 1985, og her spillede den unge Thompson sig selv, hvilket åbnede døren til Hollywood.

Sidenhen blev han mest kendt for at spille barske og magtfulde karakterer i actionprægede film som "Die Hard 2", "Cape Fear" og "Jagten på Røde Oktober".

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip