Fredagens koncerter på Orange Scene begejstrer anmelderne

Et af de helt store spørgsmål fredag på Roskilde Festival var, hvordan Mew ville løse den nye situation, som bandet står i. Guitarist Bo Madsen har forladt gruppen for kort tid siden, og kvartetten er nu reduceret til en trio.

Mew havde i stedet Mads Wegner med på guitar, og det nye setup slap godt fra opgaven.

I hvert fald giver Jyllands Posten og Soundvenue koncerten fem ud af seks stjerner, mens Politiken nøjes med fire stjerner. Og publikum bakkede da også gruppen op med et pænt fremmøde til koncerten, som først startede klokken 01.30.

- Jeg må knibe mig selv i armen. Det er et fantastisk syn. Tak fordi I blev sent oppe, sagde Jonas Bjerre under koncerten.

Flere artister har igennem tiderne knækket nakken på at tage skridtet fra Roskilde Festivals næststørste scene, Arena, og op på hovedscenen. Men den opgave løste den amerikanske rapper Kendrick Lamar, som i 2013 spillede på netop Arena.

Politiken, Ekstra Bladet og Berlingske er enige og giver koncerten fire stjerner ud af seks mulige. Berlingskes koncertanmelder roser Lamar for hans måde at indtage Orange Scene på.

- Glem alt om bling, konfetti eller smarte attituder. Alt, hvad han behøvede for at styre den propfyldte Dyrskueplads, var sig selv, sin mikrofon og talent, skriver Michael Charles Gaunt i avisen.

Marie Key har taget samme tur som Kendrick Lamar i Roskilde-regi. I 2013 spillede hun også på Arena, og det er en koncert, som hverken hun selv eller hendes fans har glemt.

- Til jer der var der: Tak for sidst. Det var en af de bedste dage i mit liv, sagde Marie Key på scenen fredag.

Fredag eftermiddag stod hun så på den helt store scene, og den opgave løste hun. I hvert fald giver Ekstra Bladet og Berlingske koncerten fire stjerner, mens Soundvenue svinger sig helt op på fem ud af seks.

Men der var ikke kun pop, rock og hiphop på fredagens program. Også den engelske elektro-gruppe Disclosure havde fundet vej til festivalens store scene, efter at de i 2013 spillede på en af de mindste scener, Apollo.

Imens natten faldt på, leverede det engelske brødrepar Howard og Guy Lawrence en fest, som bedst kan betegnes som en kæmpe klubkoncert. Soundvenue gav koncerten fem ud af seks stjerner, mens Politiken og Ekstra Bladet hostede op med fire ud af seks.

Ekstra Bladets koncertanmelder roste koncerten for at løse de udfordringer, der nu en gang kan være, når man spiller på festivalens allerstørste scene.

- Der bliver ofte spurgt til, om Orange scene stadig er i stand til at skabe de store, samlende oplevelser. Svaret er man ikke et sekund i tvivl om, hvis man var til stede her i aften, skriver Henrik Queitsch i avisen.

Fredag bød også på en speciel koncert med Lars H. U. G, som spillede på Arena. Her spillede han numre fra sin lange karriere, både som solist og fra tiden i Kliché.

Anmeldelserne var spredte dagen derpå, men alle lå i den gode ende. BT gav koncerten fire stjerner, Gaffa og Berlingske gav fem og hos Soundvenue var der fuldt hus med seks ud af seks mulige.

/ritzau/

 

Dagens Gossip