Frederik Andersen og Anaheim er færdige i NHL-slutspil

28/04/2016

Den danske målmand Frederik Andersen er færdig i årets slutspil i den nordamerikanske ishockeyliga NHL.

Det stod klart natten til torsdag, da Andersen og holdkammeraterne i Anaheim Ducks tabte skæbnekampen mod Nashville Predators på hjemmebanen i Honda Center.

Gæsterne vandt opgøret 2-1, og da det var syvende og sidste kamp i første runde af Western Conference-slutspillet, så er det Nashville Predators, der avancerer med en samlet 4-3-sejr.

Frederik Andersen gjorde ellers, hvad han kunne med 18 redninger, når gæsterne forsøgte sig mod Anaheimmålet i de 58 minutter og 23 sekunder, han var på isen.

To gange måtte Andersen dog se sig passeret.

Efter seks minutter af første periode bragte Colin Wilson gæsterne foran 1-0, og det blev 2-0 efter næsten 16 minutters spil af samme periode ved Paul Gaustad.

Der blev ikke scoret i anden periode, men i tredje periode kastede hjemmeholdet alt frem i forsøget på at vende den afgørende kamp.

Ryan Kesler sørgede for spænding med sin reducering til 1-2 efter powerplay blot et par minutter inde i tredje og sidste periode, og her kunne gæsterne takke finske Pekka Rinne for avancementet i slutspillet.

Predators målmand diskede således op med hele 36 redninger i opgøret, hvor hjemmeholdet afsluttede i et hektisk tempo.

Frederik Andersen stod hele opgøret på nær det sidste halvandet minut, hvor Anaheim tog danskeren ud og erstattede ham med en markspiller.

I fjor tabte Anaheim også det afgørende opgør, da Chicago gik videre med en sejr i konferencefinalens syvende kamp, ligesom klubben led samme skæbne undervejs i slutspillet i de to foregående sæsoner.