Frederik Andersen og Anaheim vandt NHL-drama i overtiden

27/03/2015

Anaheim Ducks fik med Frederik Andersen i målet vendte torsdag aften lokal tid en kedelig stime i NHL og kunne rejse fra Boston med en sejr på 3-2.

Der skulle dog overtid til, før det californiske hold endelig fik krammet på Bruins.

Frederik Andersen fik chancen fra start, efter at hans målmandsrival og holdkammerat, John Gibson, lukkede fire mål ind i et nederlag tirsdag mod Columbus. Begge målmænd var i buret – og kom skidt ud af det – søndag, da Ducks tabte 7-2 til New York Rangers.

Torsdag var der dog ikke meget slinger i valsen for den 25-årige tidligere Herning- og Frederikshavn-målmand. Han leverede 27 redninger på 29 skud i Ducks' bur - inklusive et par vigtige med gribehandsken.

Anaheim åbnede scoringen i anden periode, men kort efter udlignede Boston, da Ryan Spooner sendte et præcist skud ind mellem Frederik Andersens stokhandske og højre ben.

Målet faldt i powerplay, og det samme gjorde Bostons næste mål i starten af tredje periode, da Frederik Andersen ikke kunne holde et skud og var hjælpeløs på svenske Loui Erikssons ripostskud.

Men efter et kraftigt Anaheim-pres i de sidste minutter, hvor Frederik Andersen var på bænken til fordel for en ekstra angriber, lykkedes det Ducks at udligne til 2-2 med godt et halvt minut igen og tvinge kampen ud i fem minutters overtid.

Her var det anfører Ryan Getzlaf, der skøjtede ind og placerede et hårdt skud forbi Boston-målmand Tuukka Rasks gribehandske og sikrede Anaheim sejren.

I New York scorede Frans Nielsen sit 13. sæsonmål i Islanders' hjemmekamp mod Los Angeles Kings. Det blev dog gæsterne, der kunne tage hjem med en 3-2-sejr.

Med godt to uger tilbage før slutspillet fører Frederik Andersens Anaheim sin division klart, mens New York Islanders indtager andenpladsen i sin. Begge hold er næsten sikre på at deltage i kampen om Stanley Cup-trofæet.