Frederik burde være død af kræft – for flere år siden: Nu kæmper vennerne for ham

Behandlingen af kræftsygdomme er nogle gange bedre i udlandet. Det må Frederik Østergaard desværre sande, efter at han i en alder af 26 år fik konstateret kræft og nu har levet med sygdommen i mange år.

Lægerne gav for flere år siden Frederik en dødsdom. En dom, der ville blive eksekveret hurtigt, ifølge dem. Men han er her stadig, og han kæmper nu via en facebookside for at samle penge ind til et behandlingsforløb i USA, hvor chancerne for overlevelse er større end behandlingen herhjemme kan tilbyde ham.

Læs også: Dødssyge børn får ikke hjælp: René kæmpede for at få en værdig afsked med lille Nord

- Da jeg startede denne side satte jeg - for overhovedet at turde tro på noget som helst - et mål på 400.000 kr. For dette beløb ville jeg kunne påbegynde og gennemføre, hvad der svarer til et halvt behandlingsbeløb, skriver Frederik Østergaard i sin Facebookgruppe.

Han har dog brug for det dobbelte – 850.000 kroner, hvis han vil gennemgå et helt behandlingsforløb.

- Målet er at tage til USA og få den immun-terapi-behandling, der kun udbydes på forsøgsbasis til udvalgte patienter, her i Danmark, med bestemte former for kræft. I USA er de langt fremme med at behandle kræft på denne måde, en lille procentdel oplever fuld helbredelse; resten oplever signifikant forlængelse af livet, uddyber han.

Frederik Østergaard har to drenge at kæmpe for. Han fik konstateret kræft som 26-årig, og nogle år efter lød svaret fra lægerne, at han ikke havde langt igen. Nu er han i midten af 30’erne og trodser lægernes odds.

Læs også: 8-årige kræftramte Magnus har en chance: Pengene, som kan redde hans liv, er i hus

Hver dag dyrker han sport og holder håbet i live.  Han håber med indsamlingen som minimum, at en behandling i USA kan forlænge hans liv betragteligt, for som han siger om sit kræftforløb:

- Livet går ikke i stå, fordi man er terminal. Livet er for de levende. Og jeg er i live. Husk på, jeg har fået en besked, hvor det ikke er muligt at komme ud på den anden side – at blive rask. Man skal ikke bare sætte livet på hold. Det er vigtigt, at man bliver ved med at se fremad.

Læs mere om Frederiks forløb her, eller se hans seneste opdatering i galleriet nedenfor. 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip