Frederiksberg-lejligheder koster nu mere end før krisen

Som det første område i Danmark er Frederiksberg C nu kommet sig helt oven på finanskrisen, når det handler om prisen på ejerlejligheder. Priserne har sat ny rekord, konstaterer cheføkonom i BRFkredit Ulrikke Egelund på baggrund af de nyeste tal fra Realkreditrådet.

Kvadratmeterprisen på lejligheder i Frederiksberg C overhalede i første kvartal i år den tidligere rekord tilbage fra andet kvartal 2006 med 369 kroner. Det betyder, at en gennemsnitslejlighed på 80 kvadratmeter i dag koster 2.771.120 kroner mod 2.741.600 kroner dengang.

Samtidig bliver der købt og solgt på et niveau, der svarer til niveauet før krisen.

- Umiddelbart skulle man tro, at de høje priser ville lægge en dæmper på det lokale marked, men det er ikke tilfældet. For ser man på finansieringsomkostningerne, er det faktisk billigere i dag at finansiere en lejlighed sammenlignet med 2006, skriver Ulrikke Egelund i en kommentar.

Ser man på resten af Danmark, er priserne generelt langt fra rekordniveauerne inden krisen, og prisstigningerne er ulige fordelt.

- Vi forventer, at lejlighederne i 2014 på landsplan vil stige med op mod fem procent og husene omkring det halve, siger Ulrikke Egelund.

- Det dækker dog over meget store regionale forskelle, hvorfor man i metropolerne kan opleve kraftigere stigning, mens man i yderområder nok skal forvente en mere flad prisstruktur, tilføjer hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip