Frederiksberg-lejligheder koster nu mere end før krisen

Som det første område i Danmark er Frederiksberg C nu kommet sig helt oven på finanskrisen, når det handler om prisen på ejerlejligheder. Priserne har sat ny rekord, konstaterer cheføkonom i BRFkredit Ulrikke Egelund på baggrund af de nyeste tal fra Realkreditrådet.

Kvadratmeterprisen på lejligheder i Frederiksberg C overhalede i første kvartal i år den tidligere rekord tilbage fra andet kvartal 2006 med 369 kroner. Det betyder, at en gennemsnitslejlighed på 80 kvadratmeter i dag koster 2.771.120 kroner mod 2.741.600 kroner dengang.

Samtidig bliver der købt og solgt på et niveau, der svarer til niveauet før krisen.

- Umiddelbart skulle man tro, at de høje priser ville lægge en dæmper på det lokale marked, men det er ikke tilfældet. For ser man på finansieringsomkostningerne, er det faktisk billigere i dag at finansiere en lejlighed sammenlignet med 2006, skriver Ulrikke Egelund i en kommentar.

Ser man på resten af Danmark, er priserne generelt langt fra rekordniveauerne inden krisen, og prisstigningerne er ulige fordelt.

- Vi forventer, at lejlighederne i 2014 på landsplan vil stige med op mod fem procent og husene omkring det halve, siger Ulrikke Egelund.

- Det dækker dog over meget store regionale forskelle, hvorfor man i metropolerne kan opleve kraftigere stigning, mens man i yderområder nok skal forvente en mere flad prisstruktur, tilføjer hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip