Frederiksen: Blå blok bremser terrortiltag med processnak

Forhandlingerne om regeringens terrorpakke skrider fremad, men der er tilsyneladende stadig et godt stykke vej, inden der er en aftale på plads.

Og det skyldes, at der er gået proces i forhandlingerne, siger justitsminister Mette Frederiksen (S).

Hun har torsdag formiddag forhandlet med kredsen bag politiforliget om regeringens antiterrorpakke.

Efter godt to timer er parterne gået hver til sit uden resultat, selvom det var forventet, at parterne kunne nå til enighed om at styrke indsatsen i 2015.

Regeringen forhøjede inden mødet sin ramme, så der er i alt 130 millioner til den indsats.

- Jeg må sige, at jeg ikke forstår dem, der er så optaget af proces. Vi vil bare gerne have lavet en aftale så hurtigt som muligt. Det er uforståeligt, at man gør det til et spørgsmål om proces, siger Mette Frederiksen.

Hendes udtalelse skyldes, at ordførere fra Dansk Folkeparti, Venstre, Konservative og SF efter mødet har kritiseret, at man forhandler uden at have en samlet redegørelse om attentaterne mod et debatarrangement på Østerbro og synagogen i København i februar.

Skudattentaterne kostede to mennesker livet og sårede seks politifolk.

Redegørelsen er bestilt af justitsministeren, men er endnu ikke færdig.

- Jeg kan ikke se, at en redegørelse, der er ved at blive lavet, men ikke er færdig, skal være til hinder for at bruge flere penge allerede nu på politiet og terrorberedskabet, siger Mette Frederiksen.

- Det er vi klar til. Og hvis det så siden skulle vise sig, at der bliver brug for flere penge, så er vi klar til at finde dem.

Der er først lagt op til nye møder i den kommende uge, og det skyldes, at Justitsministeriet skal finde svar på de spørgsmål, der er blevet stillet under torsdagens forhandlinger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip