Frederiksen: Blå blok må besinde sig i terrorforhandlinger

Justitsminister Mette Frederiksen (S) langer i bemærkelsesværdig grad ud efter blå blok efter den seneste uges mislykkede forhandlinger om en antiterrorpakke.

Forhandlingsforløbet kulminerede onsdag aften, da Frederiksen besluttede at bede Folketingets Finansudvalg om penge til en øget indsats i 2015, selvom hun ikke har en politisk aftale om regeringens terrorpakke på plads med partierne bag politiforliget.

- Det bemærkelsesværdige i situationen er, at jeg lytter mig til, at der er bred opbakning til indholdet af den terrorplan, som regeringen har lagt frem.

- Og det anerkendes bredt, at myndighederne har behov for flere ressourcer, og at vi skal være bedre til at forebygge og håndtere terror i Danmark, siger Frederiksen til Ritzau.

- Der er så uenighed om finansieringen på den lange bane, og det må de borgerlige partier så tage ansvar for. Jeg vil forsøge at få flertal til den øgede indsats i Folketinget, for myndigheder og borgere skal have vished for, at der er penge til dem.

Det er i alt 130 millioner kroner, der er tale om til den øgede indsats i 2015.

De fleste penge skal komme fra en reservepulje på finansloven, mens en mindre del skal komme fra politiets reserve.

- Det handler om, at der kører et forhøjet sikkerhedsberedskab i og omkring København på grund af terrorangrebet.

- Jeg mener, at både befolkningen, myndighederne og ikke mindst vores jødiske mindretal har behov for vished om, at den indsats kan fortsætte, siger hun.

Uenigheden mellem rød og blå blok går på, hvor pengene til den øgede indsats i de kommende år skal komme fra. Frederiksen har lagt op til, at de skal findes via efterårets finanslovforhandlinger.

Hun har forpligtet sig til at være med til at finde pengene til den tid, også selvom socialdemokraterne sidder i opposition efter et valg.

Blå blok insisterer på at finde pengene allerede nu.

- Jeg har tilbudt, at vi kan forhandle videre, men de borgerlige ønsker ikke at forpligte sig til finansiering fremadrettet.

- Men jeg håber, at partierne vil besinde sig. Det er ikke mange uger siden, vi havde terrorangrebet i København. Jeg synes, det forpligter at lægge almindelige overvejelser og positioner til side og blive enige om dette.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip