Frederiksen om dagpenge: Vi tager den nødvendige tid

Både SF, Enhedslisten, store dele af fagbevægelsen og enkelte medlemmer af den socialdemokratiske folketingsgruppe mener, at der skal ændres på dagpengereglerne nu.

Men det ønske bliver tidligst indfriet efter næste valg, hvis det står til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Hun ser ikke noget problem i, at regeringen venter omkring halvandet år på dagpengekommissionens anbefalinger, før man tager spørgsmålet op.

- Vi har gjort det i den rækkefølge, vi synes var det rigtige. Nemlig først at sikre et akut forsørgelsesgrundlag for de mennesker, som har mistet deres dagpengeret.

- Og så tillader vi os at tage den nødvendige tid til at lave et dagpengesystem, som er holdbart i fremtiden, siger Mette Frederiksen.

Udmeldingen kommer på Socialdemokraternes sommergruppemøde, hvor både statsminister Helle Thorning-Schmidt og Mette Frederiksen blev mødt med byger af spørgsmål om dagpengene, som igen ser ud til at blive et omdrejningspunkt for efterårets forhandlinger om finansloven.

På dagen for sommergruppemødet blev Socialdemokraterne mødt af en annoncekampagne fra SF, som opfordrer til, at genoptjeningsperioden bliver halveret til seks måneder.

Samtidig viser en opgørelse fra a-kassernes brancheorganisation, AK-Samvirke, ifølge Jyllands-Posten, at regeringen endnu en gang har skudt for lavt i sit skøn over, hvor mange danskere der vil miste deres dagpengeret.

/ritzau/