Fredsbevarende soldater kommer i ildkamp med hinanden

Fredsbevarende styrker fra Den Afrikanske Unions mission Misca kom mandag i ildkamp i Den Centralafrikanske Republik.

Angiveligt er der tale om modstridende interesser og ikke en misforståelse mellem soldaterne, som er fra samme styrke.

Soldater fra Burundi var i gang med at afvæbne en gruppe oprørere i det uroplagede afrikanske land, da kolleger fra Tchad kastede en granat imod dem.

Det fik de fredsbevarende soldater fra Burundi til at åbne ild mod tchaderne, hvoraf tre blev såret ifølge den militære leder i Burundis Misca-styrke, Potien Hakizimana.

De tchadiske Misca-soldater bliver af styrkens ledelse og de franske tropper i Bangui beskyldt for at støtte oprørere fra den opløste muslimske Seleka-milits, som Misca er indsat for at afvæbne.

- Mandag morgen stoppede vi seks bevæbnede soldater fra eks-Seleka, og vi afvæbnede dem, siger Potien Hakizimana.

Mens soldaterne var i gang med opgaven, kastede en gruppe tchadiske Misca-soldater en granat imod dem. Den eksploderede uden at koste menneskelig skade.

- Derpå forlod tchaderne oprørssoldaterne og åbnede ild.

- Senere om eftermiddagen kom de tchadiske soldater tilbage i større antal og angreb vores positioner, siger Hakizimana.

Der er daglige kampe i Den Centralafrikanske Republik mellem rivaliserende bander og militser i det, der delvist er en religiøs konflikt mellem muslimer og kristne.

Den Centralafrikanske Republik har kæmpet med vold og politisk ustabilitet, siden landet blev selvstændigt fra Frankrig i 1960.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip