Frelsens Hær: Vi er kolde over for hyklerisk julehjælpskritik

Skrevet af Lotte Sørensen

|

04/12/2013

Dagens topnyheder

Hos Frelsens Hær kommer julehjælpskritikken ikke som nogen overraskelse. Stort set hvert år bliver organisationen kritiseret for, at også ikke-kristne kan få hjælp i juletiden.

- Det er vi ret kolde overfor, siger informationschef Lars Lydholm til Dagens.dk.

I år har 13.000 familier søgt om julehjælp hos Frelsens Hær, og 8000 får hjælpen. Nogle steder er der tradition for at give en julekurv, men ellers består hjælpen af et gavekort til Kvickly på mellem 700 og 1200 kroner, alt efter hvor mange børn der er i familien. Der kan ikke købes øl eller spiritus for gavekortet.

- Vi blander os ikke i, hvor gode kristne man er, hvor tit man går i kirke, eller om man kan trosbekendelsen, siger Lars Lydholm.

Læs også: Kritik af julehjælp: Hver tiende modtager af julehjælp er muslim

- Der er meget hykleri i den her debat. Nogle bliver pludseligt meget kristne, men hvor tit går de i virkeligheden selv i kirke? siger han.

I en julehjælpsansøging skal man oplyse sine indtægter og udgifter. Frelsens Hær ser så på, hvad der er til overs, og tildeler hjælp fra bunden af til de fattigste. Lars Lydholm påpeger, at der også er folk blandt ansøgerne, der slet ikke har behov for julehjælp, så 1000-2000 ansøgere skal sorteres fra uanset.

- Nogle mener, at der kun skal deles ud til kristne. Men englene sagde frygt ikke, dette er et glædeligt budskab for hele folket. Så det er at forråde julens evangelium at lukke nogen ud fra fællesskabet, mener Lars Lydholm.

Frelsen Hær uddeler i år julehjælp for 6,2 millioner kroner. De penge skal samles ind i løbet af de næste fire uger.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med