Frem med sparepengene: Her koster det kassen at bo

Skrevet af Michael Lauritsen

27/02/2013

Mest læste i dag

Kan du skrabe 48.000 kroner sammen?

Så har du måske råd til at købe én kvadratmeter bolig på landets dyreste vej.

Boligsiden Boliga har med baggrund i de offentlige vurderinger* fundet Danmarks dyreste villaveje, og her snupper Annasvej i Hellerup førstepladsen med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 47.795 kroner.

Det svarer til, at en villa på 140 kvadratmeter er vurderet til cirka 6,7 millioner kroner.

Annasvej er en af flere stikveje i Hellerup, der med placeringen tæt på Øresund og forekomsten af adskillige store palævillaer henvender sig til danskere med et pænt plus på lønkontoen.

Til dem hører blandt andre kendis-frisøren Gun-Britt Zeller og hendes mand, skuespilleren Torben Zeller, der gav 2,1 millioner kroner for en villa på vejen i 1993. Huset er nu vurderet til 7,75 mio. kr..

Charlottenlund helt i top

Opgørelsen viser, at området lige nord for København sammen med Frederiksberg stort set uden konkurrence sætter sig på samtlige pladser på top 100-listen over de dyreste veje.

Charlottenlund er i den sammenhæng topscorer med 34 veje på listen, mens Hellerup med 20 og Frederiksberg med 14 af slagsen tager sig af anden- og tredjepladsen.

Bevæger man sig væk fra hovedstadsområdet, kan kun Egå og Risskov ved Aarhus og Aarhus C kile sig ind på listen med syv veje, hvor den dyreste af dem, Ved Stranden i Egå, placerer sig på en 15. plads på landslisten med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 42.897 kroner.

Skagen-vej dyrest

I Region Sjælland er det Solrød Strand, der dominerer listen, og helt i toppen finder man Tryllevældsvej, der med sin placering nær vandet får den gennemsnitlige kvadratmeterpris til at passere 33.000 kroner.

Vibevænget, der også ligger tæt på vandet, i Esbjerg V snupper førstepladsen i Region Syddanmark, mens Jens Bergs Vej i Skagen med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på cirka 35.000 kroner er suverænt i top i Region Nordjylland.