Fremtiden lader dig være en del af spillet

Spilmessen E3 åbnede mandag i den amerikanske storby Los Angeles, hvor enorme pressekonferencer fra verdensstørste spilfirmaer badede publikum i lys, lyd og spilnyheder. En af de største nyheder er, at du snart kan blive en del af spillet.

- Det jeg synes, der har været stort fokus på er Virtual Reality, hvor vi fra Sony PlayStation kommer med Project Morpheus, siger Steffen Lauritsen, der er salgschef i Sony PlayStation Danmark og Nordisk Film.

Sony's Project Morpheus er det seneste nye skud på Virtual Reality-stammen. Samme dag præsenterede Microsoft HoloLens, der viser hologrammer for brugeren, og er firmaets konkurrent til Project Morpheus.

Begge apparater lader spilleren træde skridtet ind i den digitale virkelighed ved hjælp af en computerskærm, der bæres på hovedet.

- Morpheus giver en helt ny spilleoplevelse, og man føler virkelig, at man træder ind i en helt ny verden. Vi glæder os meget til, at spillerne får mulighed for at prøve det, for det er ret fantastisk, siger Steffen Lauritsen, der selv har prøvet brillerne.

- Ellers ser man en stigende tendens til, at spilfirmaerne og – udviklerne involverer spilleren mere, siger Lauritsen.

Endnu har hverken Microsoft eller Sony sat en officiel udgivelsesdato på deres Virtual Reality-projekter, men Sony PlayStation har tidligere kommunikeret, at det kommer i første halvdel af 2016.

E3, eller ved sit fulde navn Electronic Entertainment Expo, er en årlig messe, hvor firmaer primært præsenterer fremtidige udgivelse indenfor computer- og konsolspil.

Hvor mandagen var tiltænkt ekstravagante pressekonferencer, er resten af messen fra den 16. til den 18. juli mere interaktive, og deltagerne får lov at afprøve nye spil i forskellige udstillingsområder.

Spilmessen er kun for inviterede personer, men ifølge Steffen Lauritsen passerer der alligevel omkring 60.000 journalister og branchefolk de fire dage messen spænder over.

/ritzau/

 

Dagens Gossip