Fremtrædende russisk Putin-kritiker dræbt tæt på Kreml

Skrevet af admin

28/02/2015

Dagens topnyheder

Ruslands tidligere vicepremierminister og nuværende oppositionsleder, Boris Nemtsov, er blevet skudt og dræbt i Moskva, bekræfter Rusland ifølge nyhedsbureauet Interfax.

Boris Nemtsov er kendt for at være en af den russiske præsident, Vladimir Putins, største kritikere.

Den 55-årige politiker er blevet ramt af fire skud ikke langt fra Kreml og døde som følge deraf, lyder det.

Politiet afspærrede gaden, hvor han blev skudt.

- I det indre Moskva blev en mand med legitimation på navnet Boris Jefimovitj Nemtsov dræbt, siger en talsmand fra indenrigsministeriet til AFP.

Han afviser at give yderligere kommentarer.

En talsmand fordømte på vegne af Putin fredag aften drabet.

Moskvas politi har ligeledes bekræftet drabet. Det er dog endnu yderst sparsomt med oplysningerne.

Nemtsov skulle søndag deltage i en stor demonstration arrangeret af oppositionen. Det var planen, at det skulle være den første store demonstration i månedsvis.

Oppositionslederen har deltaget i flere demonstrationer, hvor han har ytret stor kritik af den russiske præsident. Han er tillige blevet anholdt for at deltage i demonstrationerne.

I september var han på gaden med op mod 50.000 mennesker for at demonstrere mod Ruslands rolle i konflikten i Ukraine. Ifølge russisk politi var der dog kun 5000 til stede på gaden.

Boris Nemtsov var vicepremierminister under tidligere præsident Boris Jeltsin, og han er nu oppositionsleder og en stor kritiker af Putin.

Han har blandt andet kritiseret Vladimir Putin for at leve et liv fuld af luksuriøse frynsegoder.

Velstanden er med til at forklare, hvorfor Putin ikke er til at få ud af præsidentembedet i Kreml, har oppositionslederen ytret.

/ritzau/Reuters