French Open-mester møder spansk overraskelse

admin

425 uger siden

|

29/05/2016

Dagens topnyheder

Den forsvarende French Open-mester, Stanislas Wawrinka, er efter endnu en sejr i grand slam-turneringen videre til kvartfinalen, hvor den spanske venstrehåndspiller Albert Ramos-Vinolas venter.

Tredjeseedede Wawrinka måtte søndag ud i fire sæt mod serbiske Viktor Troicki, men vandt 7-6, 6-7, 6-3, 6-2.

- Det var langt fra let med de vanskelige forhold - det var tungt og koldt, men jeg er glad for at være kommet igennem det.

- Det var en stor kamp, men jeg var i stand til at bevare roen og vinde kampen, siger 31-årige Wawrinka.

Det var den schweiziske spillers femte sejr ud af de fem kampe, som han har spillet mod Troicki.

Nu står Wawrinka så over for 28-årige Albert Ramos-Vinolas, som er lidt af en overraskelse, da han for første gang er kommet længere end anden runde i en grand slam-turnering.

Han besejrede canadiske Milos Raonic for at nå til kvartfinalen.

- Jeg havde tabt fire gange i træk, så jeg er meget glad. Jeg spillede en god kamp. Jeg tror, det tågede vejr hjalp mig ved at gøre banen langsommere.

- Wawrinka er titelholderen. Han er virkelig stærk.

- Jeg spillede mod ham i sidste uge, hvor han vandt meget let. Han efterlod ikke nogen chance for, at jeg kunne spille tennis, men det her er en anden turnering, siger Albert Ramos-Vinolas.

Den andenseedede Andy Murray er også videre til kvartfinalen. Det sker efter en sejr over amerikaneren John Isner på 7-6, 6-4, 6-3. Da Murray var foran 7-6, 2-1 måtte de to spillere dog holde en times pause på grund af regn.

Britiske Murray ville gerne have stoppet kampen endnu tidligere, da han mener vejrforholdene gjorde det farligt at spille.

- Jeg ved, at det nogle gange er svært at vide, hvornår det er det rigtige tidspunkt at stoppe, men jeg synes, at det på grusbaner bør være spillerne, der bestemmer det.

- Hvis de ikke føler sig tilpas, bliver du nødt til at stoppe, fordi det er et underlag, hvor du kan komme til skade, hvis du bevæger dig forkert på det, siger han.

Murray møder nu Richard Gasquet, der er i kvartfinalen for første gang, efter han i fire sæt vandt over femteseedede Kei Nishikori.

/ritzau/AFP