French Open-vinder Sharapova kommer godt fra start

Maria Sharapova skulle lige i gang, men da den russiske tennisspiller kom det, var hun urørlig i første runde af US Open mandag aften.

Russeren kom bagud 2-4 i første sæt mod landsmanden Maria Kirilenko, men vandt så de næste 10 partier i træk og kampen 6-4 og 6-0.

Dermed fik hun et fornemt comeback i Flushing Meadows efter at have misset sidste års US Open på grund af en skulderskade.

- Det var hårdt at misse sidste års turnering. Når man er tilbage på den her bane, forstår man virkelig, hvorfor det er vigtigt at fortsætte det hårde arbejde for at komme tilbage, siger russeren på pressekonferencen efter kampen.

Maria Sharapova, som for nylig af magasinet Forbes blev kåret som den kvindelige idrætsudøver med den højeste indtjening for 10. år i træk, har nu spillet den sene aftenkamp i US Open 17 gange i karrieren. Hun har vundet alle 17.

Sharapova, som vandt US Open så langt tilbage som i 2006, møder rumæneren Alexandra Dulgheru i anden runde. Dulgheru vandt i to sæt over tjekken Kristyna Pliskova i anden runde.

Den tidligere dobbelte vinder af turneringen, Venus Williams er også klar til anden runde efter sejr i veteranopgøret over Kimiko Date Krumm i tre sæt 2-6, 6-3 og 6-3. Sidstnævnte blev stukket af en bi undervejs og led under både det og 30 graders varme på Arthur Ashe Stadium.

Venus Williams, som vandt turneringen i 2000 og 2001, er turneringens næstældste kvinde i singlerækken med sine 34 år. Hendes japanske modstander fylder 44 år i næste måned.

72 af kvinderne i årets US Open var ikke født endnu, da Kimiko Date Krumm spillede sit første US Open i 1989.

/ritzau/

 

Dagens Gossip