Fri bar for stemmer var ulovligt: Venstre trækker tilbud tilbage

Der bliver alligevel ikke gratis juleøl i Venstre-land.

En caféejer havde ellers lovet fri bar i to timer til vælgere i Hillerød, hvis de to dage efter kommunalvalget på tirsdag kunne fremvise et billede af deres udfyldte stemmeseddel med kryds ud for Venstres spidskandidat i byen, Klaus Markussen, eller ud for partiet. Men nu trækker Venstre i land, skriver Ekstra Bladet.

- Vil vi opfordre cafeejeren til, at han får bragt sin annoncering i orden. Tingene skal selvfølgelig foregå i overensstemmelse med loven, siger formand for Venstre i Hillerød, Henning Andersen, til Ekstra Bladet.

Tidligere i dag slog forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Roger Buch, fast over for Dagens.dk, at kampagnen er ulovlig.

LÆS OGSÅ: Gratis juleøl for Venstre-kryds er ulovligt

- Ifølge grundloven har vi hemmelig afstemning. Ingen må vide, hvordan krydset er sat i stemmeboksen. Hvis man har taget et billede, er det umiddelbart ulovligt at bede om at se de her oplysninger og betale for en stemme. Det er stemmekøb, forklarede han.

Det er på den baggrund, at kampagnen med fri bar bliver trukket tilbage, forklarer manden bag.

- Det er klart, vi vil ikke bryde loven. Så vi vil finde en anden måde at fejre, at vi forhåbentlig får en ny borgmester i Hillerød, siger caféejer Kim Hoe til Ekstrabladet.

 

Dagens Gossip