Frifindelse i sag om giftdrab ankes ikke

Anklagemyndigheden vil ikke gå til landsretten for at få en 38-årig kvinde dømt for at have dræbt sin mand med gift.

Dermed står byrettens frifindelse af kvinden ved magt.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis på sin hjemmeside SN.dk.

Kvindens 37-årige mand blev i december 2011 fundet død med forskellige slags dyremedicin i kroppen, blandt andet stoffet ketamin.

Det kastede mistanke på kvinden, der er dyrlæge, og anklagemyndigheden tiltalte hende for drab og prøvede at få hende dømt.

Men hun blev tidligere på måneden frifundet af et enigt nævningeting ved Retten i Hillerød.

- Nordsjællands Politi havde i samråd med Statsadvokaten i København nøje vurderet, at der var grundlag for at rejse tiltale, siger senioranklager Jakob Buch-Jepsen fra Statsadvokaten i København til Frederiksborg Amts Avis.

- Men nu må vi konstatere, at hun er blevet frifundet ved et enigt nævningeting, og så føler vi ikke, at der er grundlag til at prøve det i landsretten. Hun kan dermed betragte sig selv som endeligt frifundet.

Dyrlægens mand blev fundet død i sin seng, og på natbordet ved siden af lå der et afskedsbrev. Derfor mener retten, at det er overvejende sandsynligt, at manden har brugt medicin fra hustruens dyrlægeklinik til at tage sit eget liv.

Kvindens advokat, Peter Blinkenberg, har tidligere bebudet et erstatningskrav til Nordsjællands Politi på flere hundrede tusinde kroner, fordi kvinden har siddet varetægtsfængslet i 11 måneder.

Der vil gå en uges tid, inden kravet er gjort op, oplyser advokaten gennem sit kontor.

/ritzau/

 

Dagens Gossip