Friis Bach: Vi er altså stadig imod 24-års-reglen

De Radikale ønsker stadig at afskaffe 24-års-reglen og droppe tilknytningskravet til udlændinge, der vil til Danmark.

Det fastslår gruppeformand Christian Friis Bach, efter at han i Berlingske torsdag morgen ellers har slået fast, at partiet går til valg på at læne sig op ad regeringspartneren Socialdemokraternes strammere linje.

Men det er et område, som partiet må gå på kompromis med for ikke at skabe usikkerhed om regeringens linje.

- Vi er både imod 24-års-reglen og tilknytningskravet. Men vi har indgået et kompromis. Der må ikke være usikkerhed om vores linje. Vi går til valg sammen, men vi vil fortsat det, vi hele tiden har villet, sige Christian Friis Bach.

Forud for seneste valg slog partiet hårdt på et opgør med VK-regeringens udlændingepolitik.

Friis Bach siger, at partiet har arbejdet hårdt for at få partiets holdning i gennem internt i regeringen. Og at der er sket flere forbedringer.

Blandt andet er pointsystemet væk, asylansøgere kan bo og arbejde uden for asylcentrene, starthjælpen er afskaffet og tilknytningskravet er lempet.

- Alternativet er, at Dansk Folkeparti kommer igennem med deres holdninger efter et valg, og det ønsker vi ikke. Hvis der er splittelse i regeringen, vil DF udnytte det. Men vi står sammen, siger Friis Bach.

- Alle vælgere ved, at vi står for retssikkerhed og rimelighed i udlændingepolitikken. Men vi har indgået et kompromis, fordi vi ikke har 90 mandater, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip