Friis: Ehrenreich er den perfekte diplomat

Journalist og direktør for Det Udenrigspolitiske Selskab Michael Ehrenreich er mandag blevet udnævnt som kongehusets nye hofmarskal. Og det er et fremragende valg, lyder det fra prorektor ved Københavns Universitet Lykke Friis.

- Han er exceptionelt dygtig på de bonede gulve. Ikke mindst efter at han har været direktør i Det Udenrigspolitiske Selskab, så er der ikke det konfliktområde eller den region i verden, som han ikke har et godt kendskab til, siger hun og fortsætter:

- Jeg kan kun ønske majestæten hjerteligt tillykke og Michael Ehrenreich god vind. Selvom jeg selvfølgelig er meget ked af at miste Michael Ehrenreich som direktør for Det Udenrigspolitiske Selskab.

Lykke Friis, som er formand for Det Udenrigspolitiske Selskabs bestyrelse, fortæller, at hun har nydt at arbejde sammen med Ehrenreich, som hun beskriver som den perfekte diplomat.

- Michael Ehrenreich er detaljens mand. Han har blandt andet været den perfekte rejseleder for selskabet, når selskabet eksempelvis har været i Iran eller USA.

- Han har stået for en fornyelse af Det Udenrigspolitiske Selskab, som har gjort, at selskabet i dag står langt mere centralt i den internationale debat i Danmark, siger hun.

60-årige Ehrenreich afløser Ove Ullerup i jobbet som hofmarskal. Ove Ullerup meddelte sin afgang i sommer efter 11 år på posten for at vende tilbage til Udenrigsministeriet og et job som ambassadør i Stockholm.

Ehrenreich har tidligere været medredaktør på Kristeligt Dagblad igennem ni frem til 2012. Og før den tid var han mere end 20 år på Berlingske - blandt andet som korrespondent i London og Washington DC.

Ehrenreich har siddet som direktør i Det Udenrigspolitiske Selskab siden 2013.

/ritzau/

 

Dagens Gossip