Frikendt for drab: Nu sælger vagtmand maleri for formue

Den selvudråbte vagtmand George Zimmerman, der i 2012 skød og dræbte en sort teenager i Florida, har solgt et maleri for 100.000 dollar - knap 545.000 kroner.

Zimmermans værk blev sat til salg på internet-auktionshuset eBay. 96 personer bød på det patriotiske maleri, der forestiller det amerikanske flag med teksten "Gud, et land, med frihed og retfærdighed for alle". Det er uvist, hvem der købte maleriet.

Ifølge Zimmerman så har hobbyen en terapeutisk funktion. Han begyndte at male for at udtrykke sine følelser, og det giver ham mulighed for at reflektere indendørs, lyder det.

30-årige Zimmerman blev i juli frikendt for drabet på den 17-årige sorte teenager Trayvon Martin. Han havde inden da erklæret sig ikke-skyldig og sagt, at han agerede i selvforsvar, da han kom i konflikt med teenageren i et lukket beboelsesområde i Sanford, Florida.

Han sagde, at han skød teenageren i henhold til den kontroversielle "stand your ground"-lov, som giver personer udvidede beføjelser til at forsvare sig selv, hvis de føler sig truet.

George Zimmerman var selvudråbt vagtmand i boligområdet The Retreat at Twin Lakes. Vagtmanden dræbte Trayvon Martin med et skud i brystet med en pistol.

Sagen udløste store protester i adskillige amerikanske delstater og rev op i landets gamle racesår.

I efteråret blev Zimmerman anholdt efter husspektakler. Han havde angiveligt truet sin kæreste med en pistol, men hun trak senere sin anklage tilbage.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip