Frimann: Brøndby skal passe på Club Brugges dødbolde

Brøndby skal passe på dødboldene. Club Brugge kan nogle tricks.

Denne advarsel kommer fra TV3's fodboldkommentator Per Frimann inden Brøndbys comeback i Europa, hvor superligaklubben træder ind i tredje kvalifikationsrunde i Europa League.

Brøndby skal torsdag aften møde belgierne på udebane, mens der er returkamp om en uge i Danmark.

- Jeg tror, at Brøndby har en fair chance. Club Brugge er sårbar over for speed og tempo. Defensiven virker lidt tung, og jeg synes ikke, at alle roller på holdet er afklaret.

- Hvis man tør udfordre, er det slet ikke umuligt at komme videre til næste runde, siger Per Frimann til Brøndbys hjemmeside.

Frimann var i sin aktive karriere en del af det gyldne Anderlecht-hold, der var med til at sætte dagsordenen i europæisk fodbold op gennem 1980'erne. Og han har fulgt godt med i Club Brugges kampe.

- Brøndby skal være meget fokuseret på dødboldene. Club Brugge trænes af den tidligere landsholdsmålmand Michel Preud'Homme. En af de ting, han har arbejdet med i optakten til den nye sæson, er frisparkskombinationerne.

- Club Brugge indledte sæsonen med at vinde 2-0 i den belgiske liga. Begge mål blev scoret efter dødbolde. Netop de situationer skal Brøndby være forberedt på, advarer Frimann.

- Det skal forstås sådan, at Brugge hele tiden finder på nye måder at udføre frisparkene på. Her er de opfindsomme, siger han.

Frimann vurderer, at hjemmepublikummet bliver en joker torsdag aften.

- Michel Preud'Homme har været ude og tale respektfuldt om Brøndby de seneste dage i de belgiske medier. Han peger på, at en klub med Brøndbys historie ikke bliver nogen nem modstander.

- Når det er sagt, er den generelle holdning i Belgien og blandt Club Brugges fans, at det er Brugge, der er favorit.

- Hvis det lykkes Brøndby-spillerne at give Club Brugge modspil, kan publikum blive utålmodige, og så har vi en helt åben kamp, siger Frimann.

Kampen begynder torsdag klokken 20.30.

/ritzau/

 

Dagens Gossip